Acest site folosește cookies. Continuarea utilizării reprezintă acceptul dumneavoastră implicit.

Alegeti orașul

The Royal Opera House RIGOLETTO – Verdi
 • 12.01.2018
 • 2D
 • Normala
 • Muzical
 • 180 minute
 • AG
 • Rigoletto este o opera in trei acte de Giuseppe Verdi, bazata pe libretul de Francesco Maria Piave, adaptat dupa melodrama „Le roi s’amuse” (Regele se amuza), scrisa de Victor Hugo. Premiera operei a avut loc pe 11 martie 1851, la Teatro La Fenice din Venetia. Locul si perioada actiunii: Mantova (Italia), in secolul al XVI-lea. Coruptia nevinovatiei se afla în inima tragediei puternice a lui Verdi în productia lui David McVicar pentru Opera Regala.
  Rigoletto, bufonul curtii regale si al libertinului duce de Mantua este blestemat de tatal uneia dintre victimele ducelui, pentru rasul sau ireverentios si rautacios. Blestemul pare sa aiba efect cand ducele o seduce pe fiica lui Rigoletto, Gilda.
  Productia lui David McVicar evidentiaza cruzimea din inima curtii din Mantua. Printre momentele muzicale ale operei se numara „La donna è mobile”, în care Ducele se mândreste cu lipsa de respect pentru femei. Duelurile rafinate si superbul cvartet Actul III, se împletesc frumos pe masura ce povestea se apropie de final.

  MUZICA – GIUSEPPE VERDI
  REGIZOR – DAVID MCVICAR
  DIRIJOR – ALEXANDER JOEL
  RIGOLETTO – DIMITRI PLATANIAS
  GILDA – LUCY CROWE
  DUCELE DE MANTUA – MICHAEL FABIANO

  Durata aproximativa: 2 ore si 45 de minute, cu o pauza

  Cantat in italiana, cu subtitrari in limba engleza

  Distribuitor: Pannonia Entertainment Ltd. Spectacolul este difuzat pe ecranul de cinema.

  Biletele costă 49 de lei dacă se achiziționează de la cinematograf sau 39 de lei online pe Happycinema.ro;  Cinemagia, Eventim si iabilet.ro

Cumpără bilete online sau rezervă locuri

 

Operator de date cu caracter personal inregistrat in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 19759/2017.