Micuța Dorothy (spectacol proiectat)
Micuța Dorothy
  • Aventuri
  • Familie
ag Audienţa Generală
80 min

Micuța Dorothy, pornită în căutarea lui Oz, este însoțită în aventurile sale de Țic-Țic, cățelușul său, și de prietenii săi, Sperie-Ciori, Omul de Tinichea și Leul Papanaș, povestea lui Dorothy fiind, de fapt, o lecție despre forța prieteniei, despre curaj și despre importanța acestora în depășirea tuturor greutăților.

Dorothy este o fetiţă de 12 ani, care trăieşte într-o fermă din Kansas, alături de mătuşa sa, Em, şi unchiul ei, Harry, dar visează să stea într-un loc mai bun, „undeva, sub curcubeu”. Într-o zi, Dorothy, în timp ce se afla în casă, este luată prin surprindere de către o tornadă, care o poartă, alături de căţeluşul ei, Țic-Țic, până în Oz, îndepărtatul tărâm de basm.

Odată ajunsă acolo, Dorothy face cunoştinţă cu oamenii din ţinuturile tărâmului Oz, unde îi întâlneşte pe Sperie-Ciori (omul de paie care îşi dorea să aibă şi el puţină minte), pe Leul Papanaș (care dorea să devină şi el un leu curajos) şi pe Omul de Tinichea (a cărui dorinţă era ca la el în piept să bată o inimă la fel ca la toţi oamenii normali).

Când Dorothy află de marele Vrăjitor din Oz, care era în Oraşul de Smarald, atunci ea se hotărăşte că trebuie să-l caute şi să ajungă la el, pentru a-l ruga să o ajute să se întoarcă acasă, la ferma sa din Kansas. Atunci când cei trei prieteni pe care Dorothy i-a întâlnit pe tărâmul Oz au auzit de puterile pe care le are acest vrăjitor, s-au gândit că îi poate ajuta şi pe ei, îndeplinindu-le dorinţele.

Călătoria în care ei pornesc, pentru a-l găsi pe Vrăjitorul din Oz, se dovedeşte a nu fi una foarte uşoară, dar datorită puterilor fiecăruia, reușesc împreună să scape de pericolele pe care le întâlnesc în calea lor. După un drum lung şi extenuant, ei ajung la Marele Vrăjitor din Oz, dar acesta nu e de acord să-i ajute pe cei patru atât de uşor, spunându-le că pentru a le îndeplini dorinţele trebuie să treacă prin câteva încercări. Astfel, ei ajung să îi distrugă vrăjile cumplitei cotoroanțe Zug Zag, descoperă povestea Maimuţelor Înaripate, şi, după toate aceste probe, se întorc în Orașul de Smarald, unde descoperă că Vrăjitorul din Oz este de fapt un artist. Oz este cel care crede și visează și, astfel, îi face pe toți din jurul său să creadă în magie, în sacru și în povestea lui.